VELLINGE  FOTOKLUBB
Klubbmäster- skapet
Ranking
Månadstävling
Digital bild tagen under senaste månaden. Bilderna läggs upp på hemsidan och bedöms av klubbens medlemmar. Resultatet presenteras vid klubbmöte med diskussion där domarkommittén kommenterar alla inlämnade bilder.
Klubbtävling
Digitala bilder med tema. Bedömning av annan klubb. Två bilder per medlem. Rangordning av de 15 främsta och kommentarer till de 10 främsta.
Trekampen
Eslöv, Vellinge och Ystad tävlar i tre klasser som bedöms av externa klubbar.
“Sparringpartner”
Vi utmanar en lämplig fotoklubb på fototävling som bedöms av en tredje klubb.
RSF klubbtävling
Årligen återkommande tävling mellan Sveriges fotoklubbar anslutna till RSF. Varje klubb deltar med 10 digitala bilder, färg eller svartvitt, från fem till tio fotografer. Fotograf kan endast delta för en klubb med max två bilder.
Riksfotoutställningen
Riksfotoutställningen består av sex olika klasser inklusive en för unga fotografer och en för bildspel.
Extern
Några resultat från tidigare externa tävlingar (klicka på bilderna)
Skånefoto 2007
Trekampen 2009
Trekampen 2014
Trekampen 2015 svart/vitt
Trekampen 2015 digitalt
Trekampen 2015 färg påsikt resultathäfte (klicka), juryomdömen (klicka)
Trekampen 2012
Trekampen 2017
Trekampen 2018 juryomdömen: sv/vi (klicka), digitalt (klicka), påsikt (klicka)
Klubben ser tävlingsverksamheten som en bra aktivitet för att deltagaren får en möjlighet att ytterligare utveckla sin fotograferingsförmåga på flera plan som det konstnärliga, fototekniska, bildseende och skapande samt får en tydlig återkoppling på resultatet från duktiga domare, vilket gör att den tävlande kan ytterligare förbättra sina färdigheter, och så är det ju roligt att tävla. Det finns tävlingar för alla med olika svårighetsnivåer, både inom klubben och utanför klubben, med andra klubbar och på riksnivå. Klubben stöttar med råd inför en del av tävlingarna. Kika in i tävlingsgallerierna nedan och se på bilderna i tidigare tävlingar.
Några resultat från tidigare interna tävlingar (klicka på bilderna)
Bildcupen 2013
Bildcupen 2014
Digitalcupen 2015
Digitalcupen 2016
Digitalcupen 2017
Digitalcupen 2018
Resultat från Månadstävlingar (interna):
Månadstävling 1, augusti/september 2019: Nedan ser du de tre bäst placerade. Klicka på någon av dem för att se de tio främsta i ordning med fotografens namn plus de sju icke placerade i slumpvis ordning. 27 medlemmar röstade.
1. B-E Björnhov: Molnbank
2. L Lundquist: Utan titel