VELLINGE  FOTOKLUBB
Vellinge Fotoklubb
upp
Några resultat från tidigare externa tävlingar (klicka på bilderna)
Skånefoto 2007
Trekampen 2009
Trekampen 2014
Trekampen 2015 svart/vitt
Trekampen 2015 digitalt
Trekampen 2015 färg påsikt resultathäfte (klicka), juryomdömen (klicka)
Trekampen 2012
Trekampen 2017
Trekampen 2018 juryomdömen: sv/vi (klicka), digitalt (klicka), påsikt (klicka)
Några resultat från tidigare interna tävlingar (klicka på bilderna)
Bildcupen 2013
Bildcupen 2014
Digitalcupen 2015
Digitalcupen 2016
Digitalcupen 2017
Digitalcupen 2018
Resultat av Månadstävlingar (interna):
Månadstävling 2019-1: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 10 främsta i ordning med fotografens namn plus de 7 icke placerade i slumpvis ordning. 27 medlemmar röstade.
1. B-E Björnhov: Molnbank
Resultat av TREKAMPEN 2019 (extern) arrangerad av Ystads Fotoklubb: Klicka på bilderna nedan för att se de 25 bäst placerade bilderna i varje tävlingsklass. Deltagare: Ystads Fotoklubb (YFK), Vellinge Fotoklubb (VFK), Eslövs Fotoklubb (EFK).
Digitalbilder Tema: Stadslandskap 95 tävlande bilder Jury: Alingsås
Påsiktsbilder färg Tema: inget 95 tävlande bilder Jury: Lidköping
Påsiktsbilder monokromt Tema: inget 67 tävlande bilder Jury: Ställdalen
Månadstävling 2019-2: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 10 främsta i ordning med fotografens namn plus de 11 icke placerade i slumpvis ordning. 27 medlemmar röstade.
Resultat av Klubbtävlingar (interna):
Klubbtävling 2019-1: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 15 främsta i ordning med fotografens namn plus de 17 icke placerade i slumpvis ordning. Juryns (Tyringe FK) kommentarer finns här (klicka).
1. T Hansen: Vindkraft
1. J Svegborn: Insyn
RSF (Riksförbundet Svensk Fotografi) Klubbtävling hösten 2019 (extern): 13 medlemmar skickade in 45 bilder, av vilka 10 valdes ut att representera VFK i tävlingen. Urvalet gjordes via omröstning bland de 13 och en slutgiltig urvalsdiskussion. Alla bilderna presenteras här med de 10 utvalda först (numrerade men inte rankade), därefter de övriga 35 (onumrerade, inte rankade). Tävlingsresultatet: VFK blev 10:a av 37 deltagande klubbar. Klicka på bilden till höger för att se alla 45 bilderna.
Klubben ser tävlingsverksamheten som en bra aktivitet för att deltagaren får en möjlighet att ytterligare utveckla sin fotograferingsförmåga på flera plan som det konstnärliga, fototekniska, bildseende och skapande samt får en tydlig återkoppling på resultatet från duktiga domare, vilket gör att den tävlande kan ytterligare förbättra sina färdigheter, och så är det ju roligt att tävla. Det finns tävlingar för alla med olika svårighetsnivåer, både inom klubben och utanför klubben, med andra klubbar och på riksnivå. Klubben stöttar med råd inför en del av tävlingarna. Kika in i tävlingsgallerierna nedan och se på bilderna i tidigare tävlingar.
TÄVLINGAR
Tävling
Beskrivning
Typ
Klubbmäster- skapet
Ranking
Månadstävling
Digital bild tagen under inlämningsmånaden och de två månaderna närmast före inlämningsmånaden. Bilderna läggs upp på hemsidan och bedöms av klubbens medlemmar. Resultatet presenteras vid klubbmöte med diskussion där domarkommittén kommenterar alla inlämnade bilder.
Intern
Nej
--
Klubbtävling
Digitala bilder med tema. Bedömning av annan klubb. Två bilder per medlem. Rangordning av de 15 främsta och kommentarer till de 10 främsta.
Intern
Ja
1
Trekampen
Eslöv, Vellinge och Ystad tävlar i tre klasser som bedöms av externa klubbar.
Extern
Ja
2
“Sparringpartner”
Vi utmanar en lämplig fotoklubb på fototävling som bedöms av en tredje klubb.
Extern
Ja
2
RSF klubbtävling
Årligen återkommande tävling mellan Sveriges fotoklubbar anslutna till RSF. Varje klubb deltar med 10 digitala bilder, färg eller svartvitt, från fem till tio fotografer. Fotograf kan endast delta för en klubb med max två bilder.
Extern
Ja
4
Riksfotoutställningen
Riksfotoutställningen består av sex olika klasser inklusive en för unga fotografer och en för bildspel.
Extern
Ja
5
Klubbtävling 2019-2: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 15 främsta i ordning med fotografens namn plus de 25 icke placerade i slumpvis ordning. Juryns (Linköpings FK) kommentarer finns här (klicka).
1. H von Holten: Mystik på Måkläppen
Månadstävling 2019-3: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 10 främsta i ordning med fotografens namn plus de 12 icke placerade i slumpvis ordning. 27 medlemmar röstade.
1. F Maurer: Frisörsglädje
Klubbtävling 2020-1, tema “VATTEN”: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 15 främsta i ordning med fotografens namn plus de 22 icke placerade i slumpvis ordning. Juryns (Höganäs FK) kommentarer finns här (klicka).
1. G Gudmundsson: Den gamle och havet
Månadstävling 2020-1: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 10 främsta i ordning med fotografens namn plus de 10 icke placerade i slumpvis ordning. 26 medlemmar röstade. Bilderna med juryns kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
Månadstävling 2020-2 (tema SPÅR): Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 10 främsta i ordning med fotografens namn plus de 8 icke placerade i slumpvis ordning. 25 medlemmar röstade. Bilderna med juryns kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
Klubbtävling 2020-2, tema “STADSLIV”: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 15 främsta i ordning med fotografens namn plus de 15 icke placerade i slumpvis ordning. Bilderna med juryns (Eslövs FK) kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. L Wollard: Fokus på vågen
1. R Ingemansson: Venedig
1. T Hansen: 1570 mot Malmö C
Månadstävling 2020-3: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 11 främsta i ordning med fotografens namn plus de 6 icke placerade i slumpvis ordning. 21 medlemmar röstade. Bilderna med juryns kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. A-K Wihlborg: Skegriedösen i Vintergatan
RSF: Riksfotoutställningen 2020 – kollektion digitalbilder (extern): 2 medlemmar representerade VFK i tävlingens klass ”Kollektion” och premierades. Agneta Thulin Landgren med silvermedalj och Britt-Elise Björnhov med bronsmedalj. Kollektionerna presenteras här. Klicka på bilderna till höger.
Agneta
Britt-Elise
Klubbtävling 2020-3, tema “LINJER”: Till höger ser du vinnarbilden. Klicka på den för att se de 15 främsta i ordning med fotografens namn plus de 15 icke placerade i slumpvis ordning. Bilderna med juryns (Tyringe FK) kommentarer finns på MEDLEMSSIDAN (klicka)
1. T Hansen: Teide